Wat doe je aan als je naar de rechtbank moet?


Wanneer je naar de rechtbank moet, is het belangrijk om je gepast te kleden, of je nu slachtoffer, verdachte of getuige bent. Je kledingkeuze kan namelijk invloed hebben op hoe de rechter, de jury en de andere aanwezigen in de zaal naar jou kijken. In dit artikel bespreken we wat je het best kunt dragen als je naar de rechtbank moet, zowel voor mannen als vrouwen.

Kledingtips voor mannen:


  1. Een nette pantalon en een overhemd zijn altijd een goede keuze voor mannen die naar de rechtbank moeten. Zorg ervoor dat je overhemd gestreken is en draag er een stropdas bij om je outfit af te maken.
  2. Kies voor nette, gepoetste schoenen. Vermijd sneakers en andere casual schoenen.
  3. Beperk je accessoires tot een stropdas, horloge en eventueel een zakdoekje in je borstzakje. Vergeet je pasjeshouder met je ID niet; deze moet je kunnen voorleggen.


Kledingtips voor vrouwen:

  1. Een nette jurk is altijd een goede keuze voor vrouwen. Vermijd drukke prints of opvallende kleuren. Je wilt niet dat je kleren afleiden van wat je te zeggen hebt.
  2. Als je geen jurk wilt dragen, is een blouse met een pantalon ook een goede optie. Kies voor een blouse die netjes gestreken is en draag er een blazer overheen en combineer dit met een pantalon in een neutrale kleur.
  3. Draag nette, gesloten schoenen, al dan niet met een hak. Vermijd open schoenen, sandalen of sneakers. Beperk je accessoires tot een horloge, een ketting en eventueel oorbellen. Vermijd opvallende sieraden en houd het simpel. Kies ook voor een sobere handtas. En vergeet je slim wallet niet zodat je jezelf kunt identificeren met een geldig legitimatiebewijs.
  4. Als vrouw kun je het beste kiezen voor een natuurlijke make-up look en vermijd je opvallende lippenstift en oogschaduw.


Wat je ook aandoet, zorg ervoor dat je kleding netjes gestreken is en vermijd kreukels of vlekken. Vermijd ook te casual kleding; kleed je liever wat te formeel dan informeel. Veel succes!

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie