Voordelen van een jacuzzi voor je lichaam


Wat gebeurt er echt met uw lichaam als u uw stress wegspoelt in een jacuzzi? Hier is de wetenschap achter de sereniteit van de jacuzzi.

Je hebt waarschijnlijk geen aanmoediging nodig om je onder te dompelen in een heerlijke, schuimende jacuzzi. Maar voor het geval u uw redenen voor een regelmatige onderdompeling moet rechtvaardigen, volgen hier zes voordelen van een jacuzzi voor het lichaam:

1. Massage:


Er gaat niets boven een massage om pijnlijke spieren te verzachten na een lange, zware werkdag. Maar u hoeft niet per se een masseur te boeken - het gebruik van water om het lichaam te behandelen is zo oud als de tijd en wordt vandaag de dag nog steeds toegepast om het lichaam te helpen bij veel verschillende problemen. Jacuzzi's maken gebruik van hydromassage om de spieren te stimuleren. Bij een temperatuur van ongeveer 100°F-102°F ontspant de warmte de meest gespannen spieren, terwijl hydromassage de bloedstroom verhoogt en het lichaam ontdoet van gifstoffen. Toxines en een beperkte bloedstroom kunnen de oorzaak zijn van pijn en ontstekingen, dus regelmatig gebruik van de jacuzzi is uitstekend voor het verbeteren van onze gezondheid.

2. Sportprestaties:


Het gebruik van koude en warme jacuzzi-therapie zou de prestaties van de meest prestigieuze atleten hebben verbeterd. Sportsterren zijn allemaal uitblinkers op hun gebied en hebben allemaal jacuzzi's gebruikt als onderdeel van hun prestatie regime. Je training afsluiten met een bubbelende intex jacuzzi kan helpen de pijn weg te nemen en kan de perfecte beloning zijn voor een zweterige sessie.

3. Ontspanning:


Stress kwijtraken is voor iedereen van vitaal belang, maar het wordt vaak over het hoofd gezien, geminimaliseerd of achtergelaten tot we een crisis bereiken. Regelmatige ontspanning, zoals chillen in jacuzzi's, zou een integraal onderdeel van je leven moeten zijn net zo belangrijk als lichaamsbeweging en gezonde voeding. Het is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een jacuzzi, dankzij een combinatie van warmte, massage en drijfvermogen die helpt de geest leeg te maken en te ontspannen. Naast het troostende gevoel van sereniteit, verlichten de jacuzzi-jets ook geknoopte en gespannen spieren, waardoor u zich als herboren voelt.

4. Verlaagt de bloeddruk:


Het is altijd noodzakelijk dat u met uw arts overlegt voordat u een jacuzzi opblaasbaar gebruikt als er bij u een hartaandoening is vastgesteld. Jacuzzi's kunnen uw hartslag verhogen en uw bloeddruk verlagen door de bloedvaten te verwijden en de druk op het hart te verlichten.

5. Verbetert de bloedsomloop:


Hydromassage-jets in combinatie met het warme water verhogen de lichaamstemperatuur en helpen de bloedvaten te verwijden. Dit verbetert de circulatie van het bloed en is gunstig voor mensen met aandoeningen zoals artritis, omdat het bewegen in het water wordt vergemakkelijkt. Het zachte strelen van de bubbels zal de voordelen van gewrichts- en spierstijfheid alleen maar versterken. Nogmaals, mensen met bloeddrukproblemen moeten altijd medisch advies inwinnen voordat zij een jacuzzi gebruiken.

6. Helpt u te slapen:


Een studie van de Universiteit van Surrey toont aan hoe een slechte of verstoorde slaap een diepgaande negatieve impact kan hebben op onze algemene gezondheid, met bevindingen waaruit blijkt dat honderden genen werden beïnvloed bij mensen die minder dan zes uur slaap per dag hadden gedurende een week. Rusten in een jacuzzi is gunstig voor een goede nachtrust, dankzij alle eerder genoemde voordelen zoals ontspanning, bloedsomloop en massage. Het verhogen van de lichaamstemperatuur en ontstressen brengt een heelheid aan onze ziel, lichaam en geest en kan alleen maar goed zijn, dus voor wie moeite heeft om een goed recept voor slaap te vinden. Het kan zelfs uw leven verlengen.

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie