Streamen via HesGoal: is het legaal?


Wat is HesGoal?


HesGoal is een gratis, onofficiële website die online sportwedstrijden uitzendt, waaronder Formule 1, voetbal, tennis, basketbal en baseball. Naast de livestreams op HesGoal kun je ook nieuwsartikelen lezen over sport en live chatten met andere gebruikers. De website biedt een verscheidenheid aan informatie over de laatste ontwikkelingen in verschillende sporten. HesGoal biedt ook een 24/7-sportkanaal aan, waarop je altijd terecht kunt voor streams van sportwedstrijden, interviews met spelers en trainers, verslagen over uitslagen en hoogtepunten van gespeelde wedstrijden. Net als vele andere websites wordt HesGoal gefinancierd door advertenties en donaties.

Een groot deel van alle inhoud die je op HesGoal vindt, is illegaal. Een groot deel van de streams zijn illegaal, omdat ze niet met toestemming van de rechthebbende worden uitgezonden. Als je een illegale stream bekijkt, loop je het risico op strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Biedt HesGoal illegale streams aan?


De streamingsdienst is namelijk niet officieel en daardoor niet legaal. De livestreams die worden uitgezonden via HesGoal zijn auteursrechtelijk beschermd. Auteursrechten worden toegekend aan de maker van het werk, waardoor het exclusieve recht heeft om dat werk te kopiëren, verspreiden of vertonen. Dit betekent dat de streams die je op HesGoal bekijkt alleen legaal zijn als ze met toestemming van de rechthebbende worden uitgezonden. De uitzendrechten ervan zijn in handen van officiële zenders zoals Fox Sports en Ziggo. De rechten van Formule 1 zijn momenteel in handen van Viaplay.

Als je deze (illegale) streams bekijkt, loop je het risico op strafrechtelijke aansprakelijkheid. Het is daarom belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van welke streams legaal zijn en welke niet. Weet je niet of de stream legaal wordt uitgezonden? Vermijd dan het risico en bekijk liever de sportwedstrijd via een andere weg.

Alternatieven voor HesGoal


Als je op zoek bent naar legale streamingdiensten om sportwedstrijden te bekijken, zijn er genoeg opties. Er zijn veel officiële websites waar je toegang hebt tot sport streams en -hoogtepunten, zoals de websites van Fox Sports, ESPN en Viaplay. Deze sites hebben allemaal een abonnementsvorm of een betaald lidmaatschap dat je kunt afsluiten om toegang te krijgen tot hun live streams en video's. Het is belangrijk om te onthouden dat deze alternatieven niet alleen legaal zijn, maar ook veel betrouwbaarder. De streams die je op officiële websites en YouTube bekijkt, zullen waarschijnlijk stabieler en betrouwbaarder zijn dan de streams die je op HesGoal krijgt. Bovendien kun je er zeker van zijn dat de streams legaal worden uitgezonden, waardoor je geen risico loopt op strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Gastblog van VPNdiensten.nl

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie