Roadtrippen? Ga goed verzekerd op reis!


Een roadtrip is heerlijk doordat je zelf kunt bepalen wat je route is en zelfs last minute nog kunt bepalen waar de reis naartoe gaat. Je hoeft niet alles al uitgestippeld te hebben; en dat maakt het nog avontuurlijker! Voor je dit avontuur aangaat, wil je echter wel dat je goed voorbereid op roadtrip gaat natuurlijk. Om je alvast op weg te helpen, geven we je een aantal tips waarmee jij goed verzekerd op reis gaat.

Zorg dat je voertuig klaar is voor een roadtrip


Ga je op roadtrip met je auto? Check dan van tevoren je oliepeil, bandenspanning en motor om autopech onderweg te voorkomen. Ook je lampen zijn verstandig om te checken, mocht je tijdens je roadtrip donkere smalle, gekke wegen tegemoet komen. Ga je lekker met de motor je roadtrip avontuur aan? Dan is het ook daarbij belangrijk om een goede check te doen voordat je reis start.

Ga goed verzekerd op reis


Zeker weten dat je goed vertrekt met je auto of motor? Dan kun je een autoverzekering of motorverzekering afsluiten om te weten dat je in ieder geval altijd verzekerd bent indien er onverhoopt iets met je auto of motor gebeurt. Vind je het moeilijk om een verzekering te kiezen? Vergelijk verschillende auto- of motorverzekeringen en ontdek welke verzekering het beste bij jouw budget en eisen past.

Rondtrekken met een caravan


Niet van hostel naar hostel slenteren en liever ter plekke overnachten wanneer je je ineens op een prachtige locatie bevindt? Dan is een caravan zeker aan te raden voor je roadtrip. Net als een auto en motor is het wel goed om ook je caravan goed te verzekeren wanneer je besluit hiermee te reizen. Lastig om een keuze te maken voor een caravanverzekering? Vergelijken van verschillende verzekeringen kan ook voor caravans.

Neem de belangrijkste documenten mee


Hartstikke leuk om zo’n avontuurlijke reis aan te gaan, maar het meenemen van belangrijke documenten ontkom je niet aan. Belangrijk om daarom in ieder geval op de hoogte te zijn van welke documenten vereist zijn in bepaalde landen en regio’s waar je ongeveer naar toe zou willen. Zo weet je zeker dat je zorgeloos door kan bij het binnenkomen van een nieuw land tijdens je roadtrip.

Goede navigatie


Als je besluit een roadtrip te maken, is het natuurlijk wel handig om een navigatiesysteem te hebben waar je gebruik van kunt maken. Of het nu gewoon Google Maps of een TomTom systeem is; je wilt wel weten hoe je op een bepaalde bestemming komt natuurlijk. Handige tip: mochten alle navigatiesystemen ineens niet werken, zorg dan voor een papieren kaart. Super handig om ook op zak te hebben tijdens je reis!

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie