Hoe kies je als advocaat een geschikte aktetas?


Ben je advocaat? Dan wordt er van je verwacht dat je een formele look hebt. Dit geldt niet alleen voor je kleding en de manier waarop je praat, maar ook als we kijken naar de tas. Want laten we eerlijk zijn, het is een beetje een vreemd gezicht wanneer een advocaat de rechtbank binnenstapt en hij of zij haalt de papieren uit een felgekleurde groene rugzak? Nu is met een rugzak op zich niets mis, maar is het als advocaat toch net even wat meer gepast om voor een aktetas te gaan. Deze tassen zijn namelijk niet alleen praktisch, maar zorgen ook voor de juiste formele uitstraling die je als advocaat hoort te hebben. Hoe dit precies zit en waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van deze tas vertellen we je nu.

Waarom is een geschikte aktetas belangrijk voor advocaten?


Als advocaat is het belangrijk om een professionele uitstraling te hebben, vooral in formele situaties zoals vergaderingen, rechtszittingen en afspraken met cliënten. Een aktetas is een tas die hieraan kan bijdragen. Het geeft niet alleen een nette en formele indruk, maar biedt ook een praktische manier om belangrijke documenten en andere benodigdheden mee te nemen. Uiteraard kan het in bepaalde gevallen handiger zijn om voor een andere tas te kiezen, maar dan wel op dagen dat je geen afspraken hebt. Stel dat je dagelijks op de fiets naar je werk gaat, dan kun je prima een schooltas kopen om al je spullen mee te kunnen nemen. Stel dat je dan een afspraak hebt op kantoor, dan zal degene die bij je binnenkomt, echt niet zien dat je die ochtend met een schooltas bent binnengekomen.

Tips voor het kiezen van een geschikte aktetas


Bij het kiezen van een geschikte tas zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Omdat we steeds meer digitaal doen, zien we daarom bijvoorbeeld ook dat de aktetas en laptoptas steeds meer in elkaar zijn verweven. Logisch ook, want qua model lijken ze redelijk op elkaar. Dus stel dat je op zoek bent naar een geschikte tas met een formele look, dan kun je er ook prima voor kiezen om een laptoptas te kopen voor zowel je belangrijke documenten als je laptop. Om ervoor te zorgen dat je de juiste tas kiest, hebben wij een aantal tips voor je.

Functionaliteit


Let op de functionaliteit van een aktetas. Denk na over wat je allemaal nodig hebt om mee te nemen, zoals laptops, dossiers en schrijfgerei. Zorg ervoor dat de tas voldoende ruimte en vakken heeft om al je spullen niet alleen mee te kunnen nemen, maar ook gemakkelijk terug te kunnen vinden..

Kwaliteit


Kies voor een aktetas van hoogwaardige kwaliteit. Leer is een populaire keuze omdat het duurzaam en stijlvol is. Let ook op de afwerking, ritsen en handvatten om ervoor te zorgen dat de tas lang meegaat en net even wat chiquer oogt.

Stijl


Aktetassen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, variërend van klassiek tot modern. Denk na over je persoonlijke smaak en kies een tas die zowel bij je professionele imago als je persoonlijkheid past. Het is namelijk als man of vrouw van 35 helemaal geen probleem om te kiezen voor een wat sportiever model tas.

Comfort


Zorg ervoor dat de aktetas comfortabel is om te dragen. Kijk naar verstelbare schouderbanden en gepolsterde handvatten om te voorkomen dat de tas ongemakkelijk wordt, vooral als je veel onderweg bent. Helemaal met wat flinke dossiers en een laptop, weegt zo’n tas al snel een paar kilo.

Prijs


Houd rekening met je budget bij het kiezen van een aktetas, maar onthoud dat kwaliteit en functionaliteit belangrijker zijn dan alleen de prijs. Investeer liever in een duurzame tas van goede kwaliteit die lang meegaat. Gelukkig is dit vaak met het salaris van een advocaat niet zo’n probleem.

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie